Op vakantie met je dier

Op vakantie met je dier


Wanneer u op vakantie gaat is het belangrijk te weten wat u met uw huisdier doet. Laat u de hond thuis of in een pension dan moet u aan andere dingen denken dan wanneer u de hond mee op vakantie neemt.

Wist u bijvoorbeeld dat:

 • het in veel landen verplicht is een muilkorf bij u te hebben
 • uw hond in bijna alle landen ook ingeent moet zijn tegen Rabies (De Rabiës inenting dient te dateren minimaal 21 dagen voor vertrek naar het buitenland en niet ouder dan 1 jaar.)
 • als u met de auto op vakantie gaat, het verplicht is de hond een speciaal autotuig aan te doen
 • in vooral zuid europese landen ook dodelijke teken en andere parasieten voorkomen
 • In Frankrijk bijzondere maatregelen gelden voor zogenaamde “aanvals- en verdedigingshonden”
 • U in warme landen enorm moet oppassen voor oververhitting van uw hond
 • ook in pensions bepaalde voorwaarden worden gesteld omtrent parasietbestrijding en inentingen

Wat u ook doet ga goed voorbereid op reis met onze vakantie checklist. Op de onderstaande links vindt u informatie over de verschillende landen met hun eigen regels.

Voeding

Het is belangrijk dat uw hond in een andere omgeving wel zijn of haar eigen voeding kan eten. Dit voorkomt eventuele problemen met bijvoorbeeld zijn darmen. Zowel wanneer de hond meegaat op vakantie als dat hij naar een pension gaat. Geeft u 'vers diepvries' voer, dan zijn er van diverse merken gestoomde maaltijden die kunnen dienen als vervanging tijdens de vakantie. Deze producten kunt u veel gemakkelijker vers ouden buiten de diepvries. Mocht u dit overwegen probeer het dan een weekje voor u weggaat vast zodat uw hond er gelijdelijk aan kan wennen.

Bijvoorbeeld:

 • Carnis houdbare worsten
 • Renske Vers Vlees kuipjes
 • GranCarno vlees blikken
 • Natures Menu dog pouch

Parasieten en Inenten

In de meeste landen geldt dat uw hond ingeent moet zijn tegen Rabius, en dat u het paspoort van uw hond bij uw dient te hebben. Check van te voren bij uw dierenarts of u aan de regels van het land van uw bestemming voldoet en of de chipregistratie nog op orde is.

Daarnaast is het zo dat wanneer u naar zuid europa gaat het aan te raden valt uw hond te beschermen tegen teken. In zuid europa komen weer andere teken voor dan in Nederland, die gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond. Het valt aan te raden om uw hond minimaal 2 dagen voor vertrek te behandelen met Bayer Advantix druppels of een Bayer Seresto band. Deze producten beschermen uw hond tegen kwalijke parasieten als vlooien, teken en zandvliegen.

Maar ook tegen muggen die hartworm veroorzaken. Gaat u naar een "risicogebied" dan kunt u het beste uw hond behandelen op de dag dat uw thuis komt en 1 maand na thuiskomst met Milquestra of Milbemax. (hieronder kunt u zien in welke gebieden hartworm veel voorkomt) 

 

Vlooien

U kent vast de verhalen wel van mensen die thuiskomen van vakantie en besprongen worden door de vlooien. En dat terwijl er niemand in huis is geweest tijdens de vakantie. Vlooien zijn overlevingskunstenaars en de coconnen wachten net zo lang met uitkomen totdat er weer een "voedselbron" in huis is. Om dit te voorkomen kunt u het beste uw omgeving preventief behandelen, een aantal dagen voor u de deur achter u dicht trekt. Zo voorkomt u een onaangename verrassing bij thuiskomst.

Oververhitting

De meeste mensen kiezen voor een lekkere zonvakantie. Let er op dat een tempratuurstijging niet heel aangenaam is voor uw hond. Uw hond kan namelijk zijn hitte moeilijker kwijt dan u. Het is aan te raden om voor een verkoelende plek voor uw te zorgen. Mocht dit moeilijk zijn op uw bestemming dan biedt een coolmat of koelhalsband uitkomst. Deze zorgen ervoor dat de lichaamstempratuur voor uw een aantal graden daalt en dat uw hond ook optimaal kan genieten van zijn vakantie. De coolmatten zijn ook uitermate geschikt als u de hond meeneemt in de auto tijdens vakantie.

Autorit

Als u ervoor kiest om de hond mee te nemen in de auto, zorg er dan voor dat de hond een veiligheidstuig om heeft. Deze is voorzien van een brede band op de borst en klikt u gemakkelijk vast in de veiligheidsgordel. Het dragen van deze tuigen is zelfs in sommige europese landen verplicht.

Verder is het handig een reisvoer- of drinkbak bij u te hebben zodat u de hond bij een tussenstop gemakkelijk iets te eten en of te drinken aan kunt bieden. Zorg er altijd voor dat u water bij u heeft. Mocht u door verschillende landen rezien, controleer dan of het verplicht is een muilkorf bij u te hebben. In sommige landen moet u aan kunnen tonen dat u een muilkorf bij u heeft.

Vermissing

U moet er natuurlijk niet aan denken, maar wat nu als uw hond ineens wegloopt tijdens de vakantie?! Zorg ervoor dat uw hond een penning of adreskoker om heeft met daarop een geldig internationaal telefoonnummer zodat mensen u altijd kunnen bereiken. Daarnaast moet u voor u weggaat altijd de gegevens, die op de chip van uw hond staan, controleren en eventueel updaten bij de dierenarts.

Met een recente foto van uw hond kunt u makkelijker kenbaar maken dat uw hond vermist wordt en heeft u een grotere kans dat uw hond teruggevonden wordt.

Hieronder vindt u een handige checklist met broodnodige dingen en wat handige links met tips e tricks. Wij wensen u een fijne vakantie!!

Wat moet er mee:

 • Europees dierenpaspoort met daarop het inentingsbewijs
 • Kopie van het registratiebewijs van uw dier met het chipnummer
 • Tekenband en tekentang
 • Adreskokertje of penning met recente gegevens
 • Foto van uw huisdier
 • Eet en drinkbakken (ook voor onderweg)
 • Water voor onderweg
 • Zijn eigen voeding
 • Veiligheidstuig voor de auto
 • Eventueel Muilkorf
 • Reserve riem
 • Poepzakjes
 • Wondzalf
 • Eventueel Koelmat of koelhalsband
 • Favoriete speeltje
 • Favoriete mand

Handige links:

https://www.licg.nl/x2/praktisch/reizen-en-vakantie/vakantie/vakantie-uw-dier-gaat-mee.html

http://www.hondenwelkom.com/regels-per-land

http://www.wegmetwormen.nl/informatie-wormen/ontwormadvies-vakantie

 

 

per pagina
Sorteer op
 • Road Refresher hondenvoerbak
  Road Refresher hondenvoerbak

  De ideale waterbak voor in huis, de bench, caravan, auto of voor op de boot!

  Voorzien van een dubbele bodem (vlotter) met openingen die ervoor zorgen dat er maar een klein laagje water op ligt. De hond drinkt hierdoor veel…

  € 19,99
 • Dream & Dare Auto Tuig
  Dream & Dare Auto Tuig

  Dit Dream & Dare veiligheidstuig voor in de auto geeft uw hond de veiligheid tijdens het vervoer met de auto die het verdiend.

  Door de brede zachte voering op de borst zorgt dit auto veiligheidstuig ervoor dat uw hond zich niet…

  € 17,99
 • Top artikel!

  Baskerville Ultra Muzzle Muilkorf
  Baskerville Ultra Muzzle Muilkorf

  BASKERVILLE ULTRA MUZZLE MUILKORVENDeze ULTRA muilkorven zijn wat steviger uitgevoerd als de gewone muilkorven.

  De muilkorven zijn vervaardigd van stevig latex rubber en leverbaar in 6 maten en geschikt voor alle rassen. Door de…

  € 21,99
 • O'tom Tekentang
  O'tom Tekentang

  Makkelijk en veilig verwijderen van teken, het echte alternatief voor een tekentang

  Inhoud: twee tekenhaken - 1 x voor kleine teken en 1 x voor grotere teken.
  De tekenhaak maakt een pijnloze, snelle en complete verwijdering van…

  € 6,99
 • Tick Key Tekentang
  Tick Key Tekentang

  De Tekentang van dit moment!

  Teken verwijderen bij u zelf, uw hond, kat of andere dieren! Deze zeer effectieve teken verwijderaar, de Tick Key, is het enige product dat door middel van een eenvoudige voorwaartse schuif beweging…

  € 8,95
 • Trixie Teken Lasso
  Trixie Teken Lasso

  Teken lasso, is een eenvoudig midden om de teek veilig, pijnloos en effectief te verwijderen zelfs tot de kleinste teken. Deze tekenlasso is niet alleen voor dieren maar ook voor mensen geschikt!

  € 4,99
 • Topartikel!

  Bayer Seresto Band Hond tot 8 kg.
  Bayer Seresto Band Hond tot 8 kg.

  Bestrijding en Preventie vlooien en teken bij hondenSeresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken. Deze bescherming tegen vlooien…

  € 39,99 € 33,99
 • Topartikel!

  Bayer Seresto Band Hond voor meer dan 8 kg.
  Bayer Seresto Band Hond voor meer dan 8 kg.

  Bestrijding en Preventie vlooien en teken bij hondenSeresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken. Deze bescherming tegen vlooien…

  € 46,99 € 39,99
 • Milbemax Grote Honden = Milquestra 4 tabletten!
  Milbemax Grote Honden = Milquestra 4 tabletten!

  LET OP: MILBEMAX WORDT VERVANGEN DOOR MILQUESTRAMILQUESTRA IS HET ONTWORMMIDDEL VAN BEAPHAR MET DEZELFDE BESTANDDELEN ALS MILBEMAX. EN DUS WERKZAAM IS TEGEN DEZELFDE SOORTEN WORMEN!Milbemax is een orale tablet met een breed…

  € 27,99
 • Carnis houdbare worst kip 400 gram.
  Carnis houdbare worst kip 400 gram.

  Carnis houdbare worsten
  ----------
  Vers vlees voeren zonder eerst te ontdooien. Heeft u geen plaats in de vriezer of geen tijd om elke dag vlees voor uw hond te ontdooien, maar wilt u wel de voordelen van vers vlees?

  Dan zijn de…

  € 4,50
 • Carnis houdbare worst eend 400 gram.
  Carnis houdbare worst eend 400 gram.

  Carnis houdbare worsten
  ----------
  Vers vlees voeren zonder eerst te ontdooien. Heeft u geen plaats in de vriezer of geen tijd om elke dag vlees voor uw hond te ontdooien, maar wilt u wel de voordelen van vers vlees?

  Dan zijn de…

  € 4,50
 • Koelhalsband quick cooler XS
  Koelhalsband quick cooler XS

  QUICK COOLER KOELHALSBAND VOOR DE HONDGeef jouw hond verkoeling tijdens een warme zomerdag, met de Beeztees Izi Quick Cooler Hondenhalsband. Het voordeel van deze halsband is, dat de halsband direct klaar voor gebruik is. De…

  € 3,99
 • Koelhalsband quick cooler S
  Koelhalsband quick cooler S

  QUICK COOLER KOELHALSBAND VOOR DE HONDGeef jouw hond verkoeling tijdens een warme zomerdag, met de Beeztees Izi Quick Cooler Hondenhalsband. Het voordeel van deze halsband is, dat de halsband direct klaar voor gebruik is. De…

  € 4,99
 • Koelhalsband quick cooler M
  Koelhalsband quick cooler M

  QUICK COOLER KOELHALSBAND VOOR DE HONDGeef jouw hond verkoeling tijdens een warme zomerdag, met de Beeztees Izi Quick Cooler Hondenhalsband. Het voordeel van deze halsband is, dat de halsband direct klaar voor gebruik is. De…

  € 5,99
 • Koelhalsband quick cooler L
  Koelhalsband quick cooler L

  QUICK COOLER KOELHALSBAND VOOR DE HONDGeef jouw hond verkoeling tijdens een warme zomerdag, met de Beeztees Izi Quick Cooler Hondenhalsband. Het voordeel van deze halsband is, dat de halsband direct klaar voor gebruik is. De…

  € 6,99
 • Koelhalsband quick cooler XL
  Koelhalsband quick cooler XL

  QUICK COOLER KOELHALSBAND VOOR DE HONDGeef jouw hond verkoeling tijdens een warme zomerdag, met de Beeztees Izi Quick Cooler Hondenhalsband. Het voordeel van deze halsband is, dat de halsband direct klaar voor gebruik is. De…

  € 7,99
 • Beeztees Koelmat Izi Small 50 x40 cm
  Beeztees Koelmat Izi Small 50 x40 cm

  Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi – HondenmatDe Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi is een zelf activerende kant en klare koelmat die direct te gebruiken is. Met deze mat zorg je ervoor dat jouw hond voldoende verkoeling krijgt…

  € 12,99 € 8,99
 • Beeztees Koelmat Izi Medium 65 x 50 cm.
  Beeztees Koelmat Izi Medium 65 x 50 cm.

  Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi – HondenmatDe Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi is een zelf activerende kant en klare koelmat die direct te gebruiken is. Met deze mat zorg je ervoor dat jouw hond voldoende verkoeling krijgt…

  € 15,99 € 11,99
 • Beeztees Koelmat Izi Large 90 x 50 cm.
  Beeztees Koelmat Izi Large 90 x 50 cm.

  Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi – HondenmatDe Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi is een zelf activerende kant en klare koelmat die direct te gebruiken is. Met deze mat zorg je ervoor dat jouw hond voldoende verkoeling krijgt…

  € 18,99 € 14,99
 • Beeztees Koelmat Izi XLarge 95 x 75 cm.
  Beeztees Koelmat Izi XLarge 95 x 75 cm.

  Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi – HondenmatDe Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi is een zelf activerende kant en klare koelmat die direct te gebruiken is. Met deze mat zorg je ervoor dat jouw hond voldoende verkoeling krijgt…

  € 29,99 € 22,99
 • Duvo+ Hondendrinkfles
  Duvo+ Hondendrinkfles

  LA ROY DUVO DRINKFLES BUDDIES ON THE GOOO!Geniet samen met jouw hond van een comfortabele uitstap met deze praktische en lichte Duvo+ drinkfles. Ideaal voor trainingen, wandelingen of op reis. Met een druk op de knop geef je jouw…

  € 24,95 € 17,95
 • Aluminium Draagbare Drinkfles 600 ml.
  Aluminium Draagbare Drinkfles 600 ml.

  DRAAGBARE DRINKFLES VOOR DE HONDMet deze aluminium draagbare drinkfles heeft u altijd vers water bij de hand voor uw viervoeter. Makkelijk te bevestigen aan de riem van de hond of aan uw broekriem door de karabijnhaak die aan de…

  € 12,99
 • Inklapbare reis voerbak rood
  Inklapbare reis voerbak rood

  Inklapbare reisvoerbakVoer/Waterbak voor onderweg. Ideaal om met te nemen op reis. Op deze manier kunt de hond altijd laten drinken of eten als u op reis bent.

  ∙ zeer vormvast door stevige kunststof rand
  ∙ opvouwbaar
  ∙ van…

  € 2,99
 • Inklapbare reis voerbak zwart
  Inklapbare reis voerbak zwart

  Inklapbare reisvoerbakVoer/Waterbak voor onderweg. Ideaal om met te nemen op reis. Op deze manier kunt de hond altijd laten drinken of eten als u op reis bent.

  ∙ zeer vormvast door stevige kunststof rand
  ∙ opvouwbaar
  ∙ van…

  € 2,99
  1 - 24 van 28 resultaten
 • 1
 • 2
© 2014 - 2024 Langhout's Dierenspeciaalzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel