Privacybeleid

Op 25 mei 2018 treedt een nieuwe Europese privacywetgeving in werking, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) . Wij stemmen ons privacybeleid af op deze nieuwe wet. 

Wij zijn ons ervan bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee jouw gebruikservaring verbeteren.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van À la Tara.  À la Tara respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. 

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Jouw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;

  • Verwerking van jouw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

  • Vragen om jouw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van je persoonsgegevens;

  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;

  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

  • Op de hoogte zijn van je rechten omtrent jouw persoonsgegevens, je hierop willen wijzen en deze respecteren.

Gebruik van onze diensten
Wanneer je zich aanmeldt voor een van onze diensten vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om onze diensten uit te kunnen voeren. Dit omvat levering van bestelde goederen en het toezenden van informatie over mogelijk voor u relevante ontwikkelingen onder meer via een nieuwsbrief. Conform de wetgeving kan je zich voor nieuwsbrieven ook eenvoudig afmelden indien je daarvoor geen belangstelling meer hebt. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van ons of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Communicatie
Wanneer je e-mail of andere correspondentie naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij je naar persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk je vragen te verwerken en je verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van ons of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Cookies
Wij verzamelen gegevens voor onderzoek om zo een beter inzicht te krijgen in onze klanten, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen.

Deze website maakt gebruik van "cookies" (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van ons of die van een derde partij. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Doeleinden
We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren jouw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Derden
De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van serviceprovider, accountant en betaalplatforms welke wij gebruiken ten behoeve van onze webwinkel. Hieronder vallen o.a. sommige toeleveranciers en bijvoorbeeld PostNL. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeve van het doel van de betreffende applicatie en zullen niet verder verspreid worden. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers en vrijwilligers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Veranderingen
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Keuzes voor persoonsgegevens
Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen, of verwijderen van alle persoonlijke informatie die aan ons is verstrekt.

Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief
Onderaan iedere mailing vindt u de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen of om je af te melden.

Aanpassen/uitschrijven communicatie
Als je jouw gegevens aan wilt passen of uzelf uit onze bestanden wilt laten halen, kan je contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.

Cookies uitzetten
De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt je browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen die gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger. Als je van onze diensten gebruik wil maken moet je d.m.v. een button verklaren 18 jaar of ouder te zijn.

Bewaartermijn gegevens

Voor uitvoering van de koopovereenkomst, voor onze bedrijfsadministratie en voor onze belastingaangifte: naam, adres, telefoonnummer, emailadres, bankgegevens, en facultatief klantopmerkingen en wijze waarop de klant de website heeft gevonden. Bewaartermijn is conform wettelijke regelingen voor het bewaren van bedrijfsadministratie (doorgaans 7 jaar).

Vrijwillig kan de klant een account aanmaken op de website om het bestelproces te vereenvoudigen.  Een account die 5 jaar niet wordt gebruikt verwijderen wij. Bewaard worden: naam, adres, telefoonnummer, emailadres

Voor verzending van de Nieuwsbrief kan men zich direct aanmelden of aanmelden tijdens het koopproces. Elke nieuwsbrief bevat een link waarmee de klant zich kan uitschrijven.  Bewaard worden: naam en email adres. Bewaartermijn: tot de klant zichzelf uitschrijft.

Waar worden gegevens bewaard

Persoonsgegevens worden bewaard op de computers van à la Tara en op servers van onze serviceprovider en betaalplatforms. De administratie wordt deels ook op papier bewaard. Computers en servers zijn adequaat beveiligd met gebruikersnamen en wachtwoorden.

Klachten

Mocht je een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij je hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend.  Je hebt altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als je naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Langhout's dierenspeciaalzaak - Hilvertsweg 115 - 1214 JB - Hilversum - 0356242003 -

© 2014 - 2018 Langhout's Dierenspeciaalzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel