Muilkorven

Muilkorven

Bijtincidenten, muilkorfgebod oplegging, dierenartsbehandeling waarbij hij mogelijk kan gaan bijten, verplichting in het buitenland, ontlasting eten. Dit zijn allemaal redenen waarom u uw hond zou moeten muilkorven.

De juiste muilkorf is erg belangerijk. De hond moet er geen pijn aan hebben, en het moet voor u makkelijk om te krijgen zijn. Het is bijvoorbeeld ook onrealistisch om een diepe korf te gebruiken voor mopshond die helemaal ‘geen’ snuit heeft.

De snuitband (Het snuitje)

Dit is een soort van koker van een hard-kunststoffe materie. Deze koker word over de snuit van de hond heen geschoven en dan achter de kop met een riem vastgemaakt. Nu kan de hond niet meer bijten.

Deze manier van muilkorven is alleen geschikt voor korte tijd, het zit namelijk zo strak dat de hond de kaken niet los van elkaar kan krijgen, waardoor hijgen een groot probleem word en hij zijn warmte dus niet kwijt kan. Ga dus niet fietsen of rennen met een hond met een snuitband. Ook een hond die moet braken kan problemen krijgen, hij zal zijn braaksel niet kwijt kunnen en dus stikken.

Echte muilkorf

Een muilkorf is gemaakt van metaal, leer of kunststof en word bevestigd achter de kop met een band. Veel mensen vinden deze korven zielig, en het lijkt misschien onprettig, maar voor de hond is dit de beste uitkomst, aangezien ze niet bekneld worden zoals bij de snuitband. Vanuit veiligheid en gezondheid gezien is de muilkorf ook een veel betere optie dan een snuitband.

Er zijn zoveel soorten muilkorven, dat er altijd wel een juiste tussen zit, maar let vooral op de maat! Een grote muilkorf gaat schuifen en misschien prikken in de ogen, maar een kleine muilkorf gaat misschien knellen. Ook moet u ernaar kijken dat er genoeg ruimte voorin zit om de tong kwijt te kunnen voor het hijgen.

 

 

Sorteer op
 • Muzzle Snuitje Tough
  Muzzle Snuitje Tough

  Een snuitje is niet bedoeld om je hond mee te straffen, het is een hulpmiddel om bijtincidenten te voorkomen, en om eten van de straat te verminderen. Je plaatst het snuitje over de neus van je hond, er zit een riempje aan dat je…

  € 9,99
 • Top artikel!

  Baskerville Ultra Muzzle Muilkorf
  Baskerville Ultra Muzzle Muilkorf

  BASKERVILLE ULTRA MUZZLE MUILKORVENDeze ULTRA muilkorven zijn wat steviger uitgevoerd als de gewone muilkorven.

  De muilkorven zijn vervaardigd van stevig latex rubber en leverbaar in 6 maten en geschikt voor alle rassen. Door de…

  € 21,99
 • Plastic Muilkorf
  Plastic Muilkorf

  Kunststof muilkorf
  met leren riem
  ----------
  Deze duurzame muilkorf is gemaakt van een stevig en sterke kunststof. De riem is van soepel leder voor extra comfort van uw hond. In het belang van het welzijn van uw hond(en) adviseren…

© 2014 - 2024 Langhout's Dierenspeciaalzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel