December 2017 / Feestmaand

December 2017 / Feestmaand

December is traditioneel een feestmaand voor iedereen. Maar ervaart uw huisdier dit ook zo? En wat doet u eraan om ervoor te zorgen dat uw hond of kat ook een leuke decembermaand heeft. Het vuurwerk bijvoorbeeld geeft jaarlijks veel stress bij de hond of kat! U kan daarbij helpen. We zullen hieronder het kerstmenu uitleggen en hulp bieden bij angsten zoals vuurwerk.

Gevarieerd menu

Denk er vooral aan dat honden en katten geen mensen zijn. U verwent uw dier niet met een stukje chocolade of marzepijn. Sterker nog deze producten kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor hond of kat. Verwen uw dier liever op een natuurlijke manier. Bijvoorbeeld door een keer te varieren in het menu van uw hond.

Vooral honden kunnen enorm genieten van een keer iets anders dan "gewone brokken" of het "gewone kluifje". En hoe leuk is het als u als baasje daarin uw hond blij maakt met 100% natuurlijke en gezonde voeding tijdens de feestdagen.

Dus koop eens een ander snackje dan u gewend bent. Lamshuid, reeoren, konijnenoren, het zijn allemaal snacks waar uw hond dol op zal zijn. Vraag advies bij een van onze medewerkers om eens een keer iets anders te proberen tijdens de feestmaand.

Merken zoals Renske Diervoeding en Edgard & Cooper spelen handig in op de feestmaand en bieden een heus Kerstdiner voor de hond aan. Uiteraard bij ons verkrijgbaar.

Om u te helpen hebben wij een kerstmenu samengesteld voor uw hond! Als deze tenminste van wild houdt. ;) Om in de kerstsfeer te blijven is het thema van het kerstmenu : Wild!

Als we thuis aan de carpaccio gaan geeft u uw hond een heerlijk herten oor. Daarna tijdens de hertenbiefstuk, krijgt uw hond een Kerstdiner van Edgard en Cooper voorgeschoteld op basis van wild, brusselse spruitjes en spekjes. Om het geheel af te maken en het gebit weer schoon te krijgen mag uw viervoeter knagen op een Farm Food Antler (hertengewei)

 

Veiligheid in de Feestmaand

In december is het al vroeg donker buiten. Het is dan aan te raden om uw hond zichtbaar maken voor andere verkeersdeelnemers. Helaas overlijden er jaarlijks nog steeds honden aan verkeersongevallen. Door uw hond zichtbaar te maken voorkomt u dat andere verkeersdeelnemers schrikken van uw hond met alle gevolgen van dien. Er zijn diverse mogelijkheden om uw hond zichtbaar te maken. Uiteraard verkopen wij diverse hondenlampjes. Losse lampjes voor aan de halsband, led tubes voor om de nek van de hond (via usb oplaadbaar) of complete halsbanden met ingebouwde lampjes. Kijk voor een overzicht op HONDENLAMPJES!

Vuurwerkstress

Waar wij als huisdier liefhebbers minder blij mee zijn is al dat geknal met vuurwerk in de decembermaand. Het kan enorme stress opleveren bij uw huisdier. Maar wat kan je er nou allemaal tegen doen?

Negeren beter dan bestraffen!

Belangrijk is dat u het dier nooit bestraft als het begint te blaffen bij vuurwerk. Het helpt namelijk niet, de hond is angstig en uit dat met blaffen, als u dat gedrag bestraft kan het dier zich niet uitten en zal het alleen maar erger worden.

Hoe luchtiger u ermee omgaat hoe relaxter de hond zal zijn. Natuurlijk zijn er middelen die het leed kunnen verzachten. Wij zelf zijn voorstander van de natuurlijke werkende middelen. Op deze manier zal de hond op een natuurlijke manier gerustgesteld worden zonder dat het lichaam er last van heeft.

Sanal Relax

De Sanal Relax tabletten zijn 100% natuurlijk en helpt te kalmeren bij vuurwerk, onweer, angst, stress en wagenziekte. De werkzame stof L-Tryptofaan (aminozuur) zorgt op een natuurlijke wijze voor kalmering zonder dat uw hond of kat er suf van wordt. Deze tabletten werken het beste als u een aantal dagen voor 31 december begint! Op deze manier bouwt uw hond als het ware een spiegel op.

Rescue Pets

RESCUE Pets is een voedingssupplement op natuurlijke basis die de emotie van het dier in balans brengt. Het ontspant en stelt gerust in situaties die door het dier als niet prettig worden ervaren

Begin op tijd, op deze manier helpt u uw hond of kat ontspannen op natuurlijke wijze!

Het Thundershirt

Dit is een stuk stof wat om de borstkas van de hond wordt gedragen als een t-shirt. Het zit strak aangesloten om de borstkas en geeft een constante druk. Deze druk heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel. Druk wordt ook bij mensen ingezet om angst en onrust te bestrijden ( bv. inbakeren van baby’s of  bij mensen met een angststoornis). Het Thundershirt kan worden omgedaan voordat de hond angst zal ervaren (bijv. voor de wandeling of  een aantal uur voor de daadwerkelijke jaarwisseling), het is niet de bedoeling dat u de hond het Thundershirt de hele dag laat dragen.

Wij willen iedereen hele fijne feestdagen wensen en zien jullie allemaal graag gezond en wel terug in onze winkel of op onze website!

 

 

 

Sorteer op
per pagina
 • Ree oren met vacht
  Ree oren met vacht
  € 5,99
 • Farm Food Antler maat Medium
  Farm Food Antler maat Medium
  € 10,99
 • Farm Food Antler Easy Medium
  Farm Food Antler Easy Medium
  € 8,50
 • Farm Food Antler maat Large
  Farm Food Antler maat Large
  € 17,75
 • Farm Food Antler Easy Large
  Farm Food Antler Easy Large
  € 11,99
 • Sanal Relax Grote Honden
  Sanal Relax Grote Honden
  € 9,95
 • Sanal Relax
  Sanal Relax
  € 8,95
 • Bach Rescue Pets Druppels 10 ml.
  Bach Rescue Pets Druppels 10 ml.
  € 11,95
 • Bach Rescue Pets Spray 20 ml.
  Bach Rescue Pets Spray 20 ml.
  € 19,95
 • Roglite Hondenlampje Rood
  Roglite Hondenlampje Rood
  € 8,99
 • Roglite Hondenlampje Blauw
  Roglite Hondenlampje Blauw
  € 8,99
 • Roglite Hondenlampje Roze
  Roglite Hondenlampje Roze
  € 8,99
 • Roglite Hondenlampje Wit
  Roglite Hondenlampje Wit
  € 8,99
 • Visio Light Led Oranje
  Visio Light Led Oranje
  € 12,95
 • Visio Light Led Blauw
  Visio Light Led Blauw
  € 12,95
 • Visio Light Led Zwart
  Visio Light Led Zwart
  € 12,95
 • Visio Light Led Rood
  Visio Light Led Rood
  € 12,95
 • Visio Light Led Geel
  Visio Light Led Geel
  € 12,95
 • Veiligheidshalsband met led verlichting small
  Veiligheidshalsband met led verlichting small
  € 11,95
 • Veiligheidshalsband met led verlichting medium
  Veiligheidshalsband met led verlichting medium
  € 12,95
Sorteer op
per pagina
© 2014 - 2021 Langhout's Dierenspeciaalzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel