Oktober 2017 / Ligplaats voor je dier

Oktober 2017 / Ligplaats voor je dier

Bijna alle dieren hebben hun eigen veilige plek in huis nodig. Zo heeft een hond behoefte aan een plek om zich terug te kunnen trekken als hij moe is, of als hij op zijn bot wil kluiven of gewoon als hij met rust gelaten wil worden.

Er zijn daarvoor diverse mogelijkheden.

  • Bench

Voor een pup is een bench vaak het meest geschikt. Het biedt uw hond een veilige plek waar hij zich terug kan trekken. Hoewel het eruit ziet als een kooi, is het absoluut niet zielig. Door de afgeschermde plek voelt de hond zich op zijn gemak. Bijkomend voordeel voor u is dat de bench dicht kan en de pup niet op onderzoek uit kan gaan als u er niet bent. (zo zorgt u ervoor dat de pup niks sloopt op de momenten dat u niet aanwezig bent)

Daarnaast kan een bench helpen uw pups zindelijkheid te bevorderen. Zorg ervoor dat de bench zo groot is dat de hond er goed in kan liggen en niet klem komt te zitten als hij wil gaan staan. De bench mag niet te groot zijn, zeker niet als u de hond nog zindelijk wilt maken. Uw hond zal zijn veilige ruimte niet snel bevuilen, tenzij hij ruimte genoeg heeft om elders te gaan liggen. Wilt u meer tips over benchtraining? Kijkt u dan op onze pup in bench pagina.

  • Mand

Voor een volwassen hond waarvan u weet dat hij zich netjes gedraagt in huis is een mand vaak een lekkere ligplek. Er zijn allerlij soorten manden. Bij ons vindt u een groot assortiment manden in diverse prijs en kwaliteits klassen. Een mand moet comfortabel zijn maar ook nog eens in het interieur passen. Zorg ervoor dat de mand de goede maat heeft. Een te grote mand kan er voo zorgen dat de hond te weinig geborgenheid vindt in de mand. Een te kleine mand geeft de hond te weinig comfort. Laat u informeren door een van onze medewerkers over welke maat geschikt is voor uw hond. Voor een overzicht van onze manden kijkt u op de pagina hondenmanden.

  • Kussen

Naast een mand kunt ervoor kiezen om uw hond een kussen te geven als eigen plek. Het heeft als voordeel dat kussen vaak dikker zijn en de hond nog meer comfort geven. Bij een kussen moet wel rekening houden met de maat van de hond. Een kussen moet altijd groter zijn dan de hond. In tegenstelling tot mand heeft een kussen geen rand die stabiliteit geeft. Mocht het kussen te klein zijn dan rolt de hond er vanaf en heeft te weinig stabiliteit. Bijna al onze hondenkussens zijn voorzien van een wasbare vulling. Op deze manier kunt u de plek van uw hond altijd fris houden en voorkomt u nare luchtjes in huis. Voor een overzicht van onze kussens kijkt u op de pagina hondenkussens.

Een plek in huis kiezen.

Een tweede overweging is waar u de ligplaats van de hond zult kiezen. Houd er hierbij rekening mee dat een hond graag in het gezelschap van zijn groep is en vaak alles in de gaten wil kunnen houden. Maar de moet ook zodanig liggen dat de hond niet in de doorloop ligt, want dan komt de hond niet tot rust. Een hoekje van de kamer is vaak een goede keuze, zodat hij zich kan terugtrekken maar toch overzicht kan houden. Zorg ook voor een plek uit de zon, niet naast de verwarming en niet op de tocht. Bij een hond die te sterk aan de eigenaar gebonden is kan het zinnig zijn de mand zo te plaatsen, dat er afstand tussen de hond en de eigenaar wordt gecreeerd.

Op commando

Het is erg handig als u de hond op commando naar zijn plek kan sturen. Doe dit bij voorkeur nooit voor straf, de hond moet zijn ligplaats niet als strafplek gaan zien. Maar juist als zijn eigen veilige, rustplek.

Neem iets lekkers, loop naar de plaats en roep uw hond naar u toe. Met het lekkers in uw hand lokt u de hond naar zijn plaats. Zodra de hond op zijn kussen of in zijn mand gaat liggen, geeft u hem het lekkers. Op deze manier heeft de hond snel door dat de mand een leuke plek is.

Geef hem rust

De ligplek van uw hond is een plek voor hem alleen. Laat hem dan ook met rust als hij er ligt. Leer kinderen dat ze hond niet mogen aaien en niet naar hem toe mogen gaan als hij in de mand, bench of op zijn kussen ligt. Een slapende hond kan namelijk schrikken van een plotselinge aanraking. Wilt u iets van de hond terwijl hij op zijn plek ligt, roep hem dan eerst bij u.

 

© 2014 - 2022 Langhout's Dierenspeciaalzaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel